BRANDSTOFFEN

Brandstoffen

Zonder brandstoffen geen vooruitgang!

Daarom voorzien wij onze klanten op het juiste moment van kwalitatief hoogwaardige producten. Of het nu gaat om diesel, benzine of petroleum, met ons eigen materieel voorzien wij onze relaties tijdig van de bestelde producten. We leveren op bestelling – als het gewenst is  in overleg nog op dezelfde dag – maar bevoorraden ook een groot aantal van onze klanten automatisch, zodat deze niet zonder brandstof komen te zitten. Daarnaast kunnen wij op verzoek van de klant een tankinstallatie voorzien van in een inhoud meetsysteem, zodat we ten allen tijde inzicht hebben in uw voorraad en hier tijdig op inspelen.

Standaard leveren wij onze relaties diesel die voldoet aan de norm EN590.

De laatste tijd is er ook steeds meer aandacht voor een nieuwe synthetische diesel welke onder de naam HVO geproduceerd wordt. HVO is een diesel gemaakt van afgewerkte plantaardige olie en o.a. restafval zoals dierlijke vetten. In tegenstelling tot de “gewone” diesel is dit een diesel met een “niet fossiele basis”. Blauwe Diesel valt ook onder deze productgroep.

HVO is in verschillende samenstellingen verkrijgbaar. Het pure product- de HVO 100- heeft als grootste voordeel een CO2 reductie van maar liefst 89%. HVO kent ook geen “FAME” bestanddelen, waardoor verstopte filters voorkomen kunnen worden. Daarnaast is HVO 100 een product wat zorgt voor een lagere stikstof-, fijnstof-, en zwavelemissie.

HVO 100 voldoet aan de EN 15940 norm, en norm die door steeds meer motorfabrikanten wordt geaccepteerd. Raadpleeg eerst voor gebruik of dit ook bij uw voertuig/machinepark van toepassing is.

Wilt u een verbeterde kwaliteit van de standaard Diesel EN-590, dan kunnen wij u Diesel XMILE leveren. Diesel XMILE is een brandstof, die behalve een forse CO₂ reductie, ook nog eens brandstof bespaart. Het product XMILE beschikt over het predicaat “Lean and Green Tool”, en is met een gemiddelde CO₂ reductie van 7% een mooie tool om in te zetten voor het Plan van Aanpak om “ Lean and Green”  te worden. Deze CO₂ reductie is uiteindelijk een resultaat van de brandstofbesparing van gemiddeld 7%, waardoor u behalve een reductie op CO₂ uitstoot ook nog een circa 7% brandstof kunt besparen. De geringe meerkosten van Diesel/XMILE worden door de brandstofbesparing dan al snel terugverdiend.